Op een na meest bekeken première Wie is de Mol ooit

Het achttiende seizoen van Wie is de Mol is zaterdagavond met bijna 2,7 miljoen kijkers van start gegaan op NPO 1. Daarmee wist de zender maar liefst 39 procent van alle kijkers om half negen te bekoren. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het is de op een na meest bekeken seizoensopener van Wie is de Mol ooit. Het record staat op de première van het seizoen dat vorig jaar werd uitgezonden. Toen keken er bijna 2,9 miljoen mensen (39 procent) naar de première.

Wie is de Mol sloot vorig jaar uiteindelijk af met 3 miljoen kijkers. Alleen de finale van seizoen vijftien en de finale van seizoen veertien waren nog meer in trek. Daar keken respectievelijk 3,4 miljoen mensen en 3,1 miljoen mensen naar.

Aansluitend aan Wie is de Mol zette Ik Vertrek ook een mooie score neer. Dat programma was goed voor 1,6 miljoen kijkers (24 procent).

MolTalk, de nabeschouwing van Wie is de Mol, trok tegelijkertijd 893.000 kijkers (13 procent) naar NPO 3.

Het meest bekeken alternatief voor Wie is de Mol werd geboden door RTL 4, dat een avondvullende theatershow van Najib Amhali uitzond. Er keken 1,1 miljoen mensen (16 procent) naar.

Bron: Mediacourant

Na Bon Bini Holland nog vier filmpremières bij RTL 4

De grote drie tv-zenders NPO 1, RTL 4 en SBS 6 doen anno 2018 nog maar weinig met film. De komende weken krijgt de RTL 4-kijker echter wél een behoorlijk aantal filmpremières voorgeschoteld. Na de première van de Jandino Asporaat-film Bon Bini Holland gisterenavond, waar 771.000 mensen (12 procent) naar keken, gaan er de komende twee donderdagen nóg twee Nederlandse films in première en verschijnen er op de zondag twee premières van blockbusters uit Hollywood.

De Nederlandse filmpremières betreffen Mannenharten 2 op volgende week donderdag (11 januari) en De Ontsnapping op de donderdag erna (18 januari). Mannenharten kent een sterrencast met onder meer Daan SchuurmansJeroen Spitzenberger en Barry Atsma. De hoofdrol in De Ontsnapping is voor Isa Hoes.

En dan de twee Amerikaanse filmpremières. De eerste is The Wolf Of Wall Street, aankomende zondag om 20.00 uur op RTL 4. In deze drie uur durende kaskraker speelt Leonardo DiCaprio de malafide beursmakelaar Jordan Belfort. Jordan verdient bakken met geld en verliest zichzelf al gauw in de drank, drugs en seks.

Naast deze Golden Globe winnaar-gaat op zondag 14 januari ‘Mission: Impossible – Rogue Nation’ in tv-première bij RTL 4 om 20.00 uur. In het vijfde deel van de Mission: Impossible-reeks gaat Tom Cruise als geheim agent Ethan Hunt de strijd aan met het onrecht.

Hopelijk voor RTL 4 weten deze filmtitels iets beter te scoren dan de première van Bon Bini Holland gisterenavond.

Bron: Mediacourant

AD-Angela: ‘Nephuwelijk Gordon bewijst failliet RTL’

Angela de Jong, de meedogenloze tv-columnist van het AD, vindt dat het nephuwelijk van Gordon het failliet van RTL bewijst. Dat schrijft ze vandaag op de AD-site. De Jong vindt het volkomen logisch dat Gordon niet gaat trouwen als hij geen liefde voelt, maar vindt het wel schandelijk dat hij dit al na de helft van de opnames wist. Ook RTL liet de kijker in de waan dat hij écht zou trouwen door te zwijgen na de opnames van het nephuwelijk op 22 november. “Ik voel me genaaid.

RTL-sterren als Wendy van Dijk riepen na de opnames van het nephuwelijk dat het allemaal enorm romantisch was. “Waar ik ronduit misselijk van word, is het gemak en de gewetenloosheid waarmee de kijker wekenlang een rad voor ogen gedraaid. Oh het was zo’n geweldig feest eind november. Oh, het was zo romantisch“, briest De Jong.

Het had RTL gesierd als ze de maandag na de opnames van het nephuwelijk open kaart hadden gespeeld in RTL Boulevard door open en eerlijk te vertellen dat het huwelijk in het water is gevallen, vindt De Jong.

Ja, dan waren er een paar afleveringen van Gordon Gaat Trouwen in het water gevallen. Maar de zender had wel iets belangrijkers behouden: zijn integriteit en geloofwaardigheid.

De meeste afleveringen van Gordon Gaat Trouwen waren met de wetenschap van nu één grote poppenkast. “Deze schijnvertoning bewijst feilloos het failliet van RTL.”

Het draait daar enkel om de zender, om de sterren, om de adverteerder. En de kijker? Die wordt genaaid. Gewetenloos“, besluit De Jong op de AD-site.

Bron: Mediacourant

Sylvana Simons dit jaar alsnog in De Slimste Mens

Sylvana Simons, mislukt politica en oud-presentatrice van TV Makelaar, is dit seizoen alsnog te zien als kandidaat in De Slimste Mens. Ze zit aankomende maandag in de seizoensopener, samen met boerin Bertie Steur en cabaretier Benjamin van der Velden. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. Simons zou eigenlijk al meedoen aan de zomerserie van 2016, maar toen zegde ze haar deelname af vanwege de controverse die ze veroorzaakte door zich aan te sluiten bij de partij DENK.

Inmiddels ligt het DENK-avontuur alweer achter haar en zit Simons niet meer middenin een wervelwind van kritiek, dus durft ze het alsnog aan. Na haar optreden in The Comedy Central Roast of Giel Beelen vanavond, is ze maandag dus te zien in De Slimste Mens.

Andere bekende kandidaten die dit seizoen meedoen zijn oud-politicus Rob Oudkerk, dj Jeroen van Inkel, columniste Aaf Brandt Corstius, Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen, journalist Thijs Zonneveld, actrice Marjolein Keuning, D66-kamerlid Jan Paternotte, Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck en dj’s Wouter van der Goes (NPO Radio 2) en Angelique Houtveen (3FM).

De NPO zond De Slimste Mens voor het eerst uit in de zomer van 2012. Al sinds de eerste aflevering is het een kijkcijferhit, met dagelijks bijna anderhalf miljoen kijkers.

Momenteel is een één week durende jubileumeditie van De Slimste Mens te zien. De quiz wordt elke werkdag om 20.30 uur uitgezonden op NPO 2.

Bron: Mediacourant

‘Kemna Casting wist wel degelijk van Dirty Job’

De bewering van castingbureau Kemna Casting dat het geen weet had van het seksueel overschrijdend gedrag van zijn stercastingdirector Job Gosschalk is zeer twijfelachtig. Dat zegt de Nederlandse Hollywood-acteur Yorick van Wageningen, tevens een slachtoffer van Gosschalk, vandaag in de Volkskrant. Van Wageningen, die in zijn stelling wordt gesteund door onder andere slachtoffer Mischa van der Klei en misdaadkenner Peter R. de Vries, werd lange tijd geboycot door Kemna.

Van Wageningen: “Ik ben na een seksueel incident met Job decennialang door dat bedrijf in de ban gedaan, en alhoewel dit tot een duistere periode in mijn leven heeft geleid, ben ik uiteindelijk de dans ontsprongen door in Hollywood aan de bak te komen. Mijn hart gaat uit naar hen die niet zo goed zijn weggekomen.

Kemna Casting hoopt nu de dans te ontspringen door zich te distantiëren van Gosschalk. Van Wageningen: “Het is goed dat Job met een verklaring naar buiten komt, maar ik betwijfel ten zeerste dat niemand binnen Kemna Casting hiervan op de hoogte was. Iedereen weet wat voor een ongezonde cultuur heerst in dat bedrijf.

Dit is niet zomaar een incident, zegt Van Wageningen. “Ik overdrijf niet als ik zeg dat er talloze levens zijn verwoest“, zegt hij. “Er zijn carrières verwoest, dromen verwoest, identiteiten verwoest. Acteren is zoveel meer dan ‘een vak’, als dat van je wordt afgenomen sterft er iets.

Er moet volgens hem gekeken worden naar de machtsstructuren die dit soort situaties mogelijk maken. “De reden dat Job hier jarenlang mee door kon gaan, is vanwege zijn machtspositie, maar zijn positie werd ook verstevigd door het monopolie van het hele Kemna-concern: Kemna Casting, Kemna en Zonen, Kemna Senf, Kemna Training, Stemna, Kemna België.

Mischa

Ondernemer Mischa van der Klei, die in het verleden heeft geprobeerd om acteur te worden, vertelde gisteren aan RTL dat ook hij slachtoffer was van Gosschalk. “Als je er niet in meegaat, word je geboycot. Dat hij is ontheven uit zijn activiteiten lijkt me heel vanzelfsprekend, maar wat er vervolgens achteraan komt is de hele valse, sluwe positie die Kemna nu inneemt met een zogenaamde vertrouwenspersoon waar de acteurs terechtkunnen.

Als je het mij vraagt, moet heel Kemna Casting worden ontheven, die moet onderuit. Er moet een nieuw, fris, sterk, serieus professioneel castingbureau komen. Het feit dat Kemna Casting doet laten geloven dat ze niet wisten wat er zich afspeelde binnen het bedrijf: dat is een leugen.

Peter R.

Peter R. de Vries wijst erop dat er volgens directeur Sijtze van der Meer van Act Acteursbelangen al zestien jaar geruchten gaan over Gosschalk. Hij vindt het daarom vreemd dat Kemna Casting doet alsof zijn neus bloedt. “Het staat in schril contrast met wat Sjitze van der Meer zegt dat er al zestien jaar lang geruchten de ronde doen.”

Dan lijkt het me wel sterk dat men uitgerekend bij Kemna Casting zelf daar nooit iets van heeft gehoord en nooit een reden heeft gezien om te denken: moeten we daar niet eens wat meer toezicht op houden, misschien eens wat vragen stellen, misschien eens onderzoeken waarom bepaalde acteurs nooit meer uitgenodigd worden?

Klooster

Harry Klooster, een andere beroemde naam in de castingwereld – hij deed onder meer de castings van GTST, nam Gosschalk begin jaren 90 aan, maar beëindigde de samenwerking nog geen jaar later.

Klooster: “Hij paste niet in ons team. En inderdaad, mij kwam ook ter ore dat hij in de weekenden, bij ons op kantoor toen er verder niemand was, castings deed. Daar zou ook sprake zijn geweest van seksuele intimidatie. Het waren geruchten. Maar die geruchten hebben zeker meegespeeld in het niet verlengen van zijn contract.

Kemna Casting móet hier wel van geweten hebben, lijkt Klooster te willen zeggen: “In dit vak wisten heel veel mensen al jaren dat dit speelde, maar niemand kon er de vinger op leggen. Ook al kreeg ik signalen van acteurs. Maar als zij er niet mee naar voren durven te treden, is het niet aan mij om dat wél te doen. ‘Harry, hou je mond hierover’, hoorde ik steeds.

Kemna Casting wordt momenteel geleid door Janusz Gosschalk, de neef van Job Gosschalk.

Bron: Mediacourant

Carlo Boszhard: ‘Barbie is gemaakt voor de tv’

Carlo Boszhard is blij dat het vanavond om half negen weer Barbie-tijd is op RTL 5. Dan begint haar allernieuwste soap Barbie & Michael Scheiden Ermee Uit. Al sinds ze in 2010 bekend werd door Oh Oh Cherso is Samantha de Jong één van de vaste gezichten van de zender en ook Boszhard krijgt er geen genoeg van, vertelt hij in het AD: “Met Roy Donders was het op een gegeven moment wel een beetje klaar, maar bij Barbie en Michael is er nog steeds van alles aan de hand. Heerlijk.

De meeste BN’ers halen het niet in hun hoofd om iemand die zo ordinair is als Barbie te prijzen, maar Boszhard trekt zich daar niets van aan. “Ze zullen zeggen dat ze naar De Wereld Draait Door kijken, en Pauw, lekker politiek correct, maar Barbie is gemaakt voor televisie. Je kunt het bijna niet bedenken.

Hij gaat ook de nieuwe reeks weer kijken. “Barbie, dat is Flodder, maar dan in reallife. Superordinair, maar op een heel leuke manier en toch ook chic. Zij en Michael proberen er altijd goed uit te zien. Heel erg van deze tijd.”

En ach, het wordt een beetje uitvergroot. Haar gedrag, het haar op een bepaalde manier en het hele huis roze, maar het is allemaal echt en niet gespeeld“, besluit hij in het AD, via Blendle.

De nieuwe Barbie-soap vormt een nieuwe uitzendavond met de BN’er-show Celebrity City Trip.

Bron: Mediacourant

Koffietijd mag niet in telefoon Humberto Tan kijken

Humberto Tan deed vrijdagochtend niet mee aan het Koffietijd-item waarbij de presentatrice van dienst in zijn telefoon snuffelt. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Normaal gesproken geeft de hoofdgast van de dag een inkijkje in zijn of haar smartphone, maar Tan deed daar om overduidelijke redenen niet aan mee. Zijn smartphone is immers ook verboden terrein voor zijn eigen vrouw, die anders vast en zeker eerder lucht zou hebben gekregen van zijn vermeende affaire met Dionne Stax.

Koffietijd-presentatrice Quinty Trustfull werd afgescheept met Tans social-media-accounts. “Normaal gesproken kijken we naar screenshots uit iemands telefoon, maar aangezien Humberto zulke mooie foto’s maakt en hij dat ook op social media en Instagram laat zien, dacht ik: hoe leuk is het om gewoon eens die portretten te bespreken?

Trustfull vindt dat Tan heel erg goed kan fotograferen. ‘Maar wat kan hij eigenlijk niet?’, klonk het weer eens. Tan: “Ik kan heel veel echt niet. Ik kan niet zingen, totaal niet. Ik kan ook geen instrument bespelen. Ik kan heel veel niet. Ik kan niet tekenen. Ik kan nog honderd dingen opnoemen. Ik kan ook niet koken.”

Daarop zei Trustfull: “Hij kan niet zingen. Dat is lekker, dat hij ook iets níet kan.”

Tan heeft ook het talent om in recordtempo de helft van zijn kijkers te verliezen, bleek dit jaar uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Bron: Mediacourant

Paul de Leeuw: ‘NPO heeft geen plek voor Lekker Laat’

Het lijkt erop dat Lekker Laat, de late-late-show van Paul de Leeuw, voorlopig niet meer terugkeert op televisie. De NPO heeft de komende tijd geen plek in het schema. Dat heeft de VARA-ster gezegd in De Coen & Sander Show op Radio 538. Lekker Laat was in juni dagelijks te zien ná de talkshow van Eva Jinek en kwam net als haar programma live vanuit Amsterdam. Een nieuwe serie zit er nog niet in. “Er is nu geen plek voor Lekker Laat bij de NPO, dat ik in juni een maand lang heb gemaakt.”

De Leeuw vindt het wel jammer dat hij er niet verder mee kan. “Ik vond het zo leuk om te doen dat ik dacht: wat moet ik nu weer gaan maken? We zijn nu wel bezig om iets te verzinnen voor maart. Ik hoop wel dat Lekker Laat ooit weer terug mag komen, dat ik dat een periode mag doen.”

Kan hij Sint & De Leeuw niet ombouwen tot een regulier, wekelijks tv-programma? “We hebben het erover gehad of het een leuke formule is daarvoor, maar ik ben nu wat rustiger op tv.

Voelt De Leeuw zich weer senang bij de NPO? “Ja, absoluut. Heel erg. De nieuwe regering wil ook meer NPO.

Bron: Mediacourant

VPRO kon keuzefilm Eberhard van der Laan niet betalen

De VPRO kon de keuzefilms die Eberhard van der Laan na zijn Zomergasten wilde vertonen niet betalen. Daarom was er geen film te zien. Dat vertelt presentatrice Janine Abbring in de VARAgids. Van der Laan heeft er behoorlijk over gediscussieerd met de redactie van Abbring. “Ik bezocht ‘m ook aan het chique pand aan de Herengracht. De redactie zat er al en ik viel middenin een gesprek waarin Van der Laan heel eigenwijs was. Heel grappig. Het ging over de keuzefilm.

Er was flink wat discussie over de keuzefilm. “De films die Van der Laan wilde, konden financieel niet. Van der Laan wilde daarom helemaal geen keuzefilm meer, hij wilde geen vijfde of zesde keus als sluitstuk.”

Eindredacteur Jurgen van Uden probeerde Van der Laan nog ergens toe te bewegen. “Jurgen probeerde nog een compromis te sluiten, maar dat lukte niet. Toen ging iedereen het kantoor uit en waren we ineens met z’n tweeën.”

Tijdens die voorbereiding met z’n tweeën was de sfeer veel gemoedelijker. “Ik vertelde Eberhard dat ik me vooral dienstbaar wilde opstellen. En toen zei hij dat hij zich dienstbaar aan mij wilde opstellen. Jaja.

Van der Laan is deze maand overleden. Zijn interview in Zomergasten was zijn laatste grote tv-interview.

Het VARAgids-interview met Janine Abbring kunt u lezen via Blendle.

Bron: Mediacourant