Sylvana Simons, mislukt politica en oud-presentatrice van TV Makelaar, is dit seizoen alsnog te zien als kandidaat in De Slimste Mens. Ze zit aankomende maandag in de seizoensopener, samen met boerin Bertie Steur en cabaretier Benjamin van der Velden. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. Simons zou eigenlijk al meedoen aan de zomerserie van 2016, maar toen zegde ze haar deelname af vanwege de controverse die ze veroorzaakte door zich aan te sluiten bij de partij DENK.

Inmiddels ligt het DENK-avontuur alweer achter haar en zit Simons niet meer middenin een wervelwind van kritiek, dus durft ze het alsnog aan. Na haar optreden in The Comedy Central Roast of Giel Beelen vanavond, is ze maandag dus te zien in De Slimste Mens.

Andere bekende kandidaten die dit seizoen meedoen zijn oud-politicus Rob Oudkerk, dj Jeroen van Inkel, columniste Aaf Brandt Corstius, Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen, journalist Thijs Zonneveld, actrice Marjolein Keuning, D66-kamerlid Jan Paternotte, Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck en dj’s Wouter van der Goes (NPO Radio 2) en Angelique Houtveen (3FM).

De NPO zond De Slimste Mens voor het eerst uit in de zomer van 2012. Al sinds de eerste aflevering is het een kijkcijferhit, met dagelijks bijna anderhalf miljoen kijkers.

Momenteel is een één week durende jubileumeditie van De Slimste Mens te zien. De quiz wordt elke werkdag om 20.30 uur uitgezonden op NPO 2.

Bron: Mediacourant

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *