Een gevangenisbewaarder heeft Rik van de Westelaken tijdens de opnames van zijn nieuwe Net5-programma Rik Over De Grens verplicht om te bewijzen dat hij niets in zijn anus gestopt had. Daarom moest hij drie keer squatten zonder onderbroek. Dat vertelde de presentator vrijdagavond in Pauw. Van de Westelaken bezocht een Mexicaanse gevangenis, maar kon het gebouw niet zomaar betreden. “Je moet je broek laten zakken en drie squats maken“, gaf de beveiliger aan.

De presentator begon echter te squatten mét onderbroek, maar dat was niet de bedoeling. “Helemaal? Ik moet mijn ondergoed ook uit doen, jongens.

Waar de camera zijn squatoefeningen met onderbroek wél in beeld bracht, ging de camera uit toen zijn onderbroek uit moest.

De squats zonder onderbroek waren bedoeld om te onderzoeken of Van de Westelaken geen drugs in zijn bips had gestopt. “Drugs in mijn kont? Ik heb geen drugs in mijn kont. Niet vandaag“, grapte hij tegen de gevangenisbewaarder.

Van de Westelaken vindt de opnames van Rik Over De Grens heel lekker. “Ik mag langer mensen interviewen en me echt verdiepen. Ik zit niet meer in die 24-uurs nieuwscirkel waarbij ik elk feitje moet weten en er achteraan moet rennen. Het is een heel nieuwe ervaring en het bevalt me goed. Mijn blik op de wereld is helemaal aan het veranderen.

Als het goed is gaan we over een maand op zender. Het is een reportageserie waarbij ik elke aflevering een aantal dagen doorbreng bij een groep mensen die anders zijn dan jij of ik.

De eerste aflevering van Rik Over De Grens is op 1 mei te zien op Net5.

Bron: Mediacourant

Doe mee met de conversatie

5 reacties

 1. It’s the best tіme tο make some plans for the future and it’s time to be happy.
  I’ᴠe learn this ѕubmit and if I may just I want to recommend you few fascinating things oг advice.
  Perhɑps ʏou coսld write next articles referrіng to this article.
  I want to learn more things about it!

 2. Տomebody necessarily assіst to make seriously articles I’d state.
  That is the very first time I frequented your web page and so far?
  I surprised with the analysis you madе to create
  tһis particular publish amɑzing. Excellent process!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *