Luuk Ikink hoopt dat kijkcijfers RTL Boulevard stijgen

Luuk Ikink vindt dat de kijkcijfers van RTL Boulevard beter kunnen. Dat laat hij vandaag weten in een interview met het AD. Sinds Boulevard is verhuisd naar de peperdure studio op het Leidseplein in Amsterdam, komt de showrubriek nog maar zelden over de grens van één miljoen kijkers heen. “Boulevard is zeker nog niet af. De kijkcijfers zijn goed, maar we kunnen zeker nog groeien. Het kan beter. Gesprekjes langer of korter, soms meer de diepte in met onderwerpen“, legt hij uit.

De reportages mogen soms ook langer, vindt Ikink. “We moeten onze draai nog vinden.

Het zorgenkindje van RTL 4 is echter niet RTL Boulevard, maar Ikinks vorige programma RTL Late Night. Dat programma zakt genadeloos hard weg in de kijkcijfers, nu Eva Jinek bezig is aan haar opmars. “Die schommelingen zie je wel vaker. Eva heeft nu de wind mee. Zij doet het erg goed, maar het zegt niets over Late Night.

Ikink is sinds een paar jaar een bekende Nederlander. Hoe hij dat ervaart? “Ik dacht dat ik de hele dag zou worden aangestaard. Blijkt mee te vallen. De status van BN’er wordt schromelijk overdreven.”

Scheelt misschien dat ik in Hilversum woon en niet in Amsterdam, maar ik word nooit aangesproken op straat. Soms is het ‘hey Luuk’. Dan zeg ik ‘hallo’ terug. Nou, daar kan ik wel mee leven“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Bron: Mediacourant

Ruim een miljoen kijkers voor Slimste Mens

Ruim een miljoen tv-kijkers stemden maandagavond af op NPO 2 voor de start van het nieuwe seizoen van De slimste mens. Met een score van 1.033.000 kijkers bezet de dagelijkse kennisquiz van de omroep KRO-NCRV de elfde plaats in de Top 25 van best bekeken tv-programma’s van dinsdag.

In de eerste uitzending van De slimste mens namen presentator Eric Corton, CDA-politica Madeleine van Toorenburg en cabaretier Emilio Guzman het tegen elkaar op. Presentator Philip Freriks en jurylid Maarten van Rossem ontvangen in de loop van dit seizoen onder anderen Arjan Erkel, Klaas Dijkhoff en Frank Lammers.

Het NOS Journaal, Spoorloos en Radar wisten maandagavond de meeste kijkers te trekken. Het NOS Journaal leidt de ranglijst van Stichting KijkOnderzoek met 2.155.000 kijkers. Daarvan bleven 1,5 miljoen zitten voor Radar, waarin de Loden Leeuw werd uitgereikt voor de meest irritante reclames op televisie. De prijzen gingen naar Tele2 en Jan Smit.

 

Emma wil leven meest bekeken programma

Iedereen heeft het wel voorbij zien komen. De Emma wil leven Annorexia special. Met deze week alleen al 289.000 mensen die de special (online) terug hebben gekeken is het, het meest bekeken programma afgelopen week!

De documentaire gaat over Emma die vecht tegen haar anorexia. Ze neemt je mee in haar leven en haar gedachtes.

Veel mensen waren onder de indruk of zelfs in schok nadat ze deze documentaire hebben gekeken.

Wil jij hem ook zien? Klik hier!

291.000 kijkers zien een hitsige Marcel en Tessa in GTFOOMH

Seks in Get The fuck Out of My House

Gisteravond keken er 291.000 kijkers naar de tweede aflevering van Get The Fuck Out Of My house. Dit zijn er 4000 meer dan de eerste dag. Dat er iets meer mensen keken heeft alles te maken met het seks filmpje dat RTL5 gistermiddag de ether in promootte. De herhaling om 22:30 uur was slechts goed voor 113.000 kijkers.

Maar goed wij blijven er nog steeds bij dat de kijkcijfers deze week  verder zullen afnemen en dat het tv-programma vroegtijdig van de televisie verdwijnt.

Kijkcijfers Zeesterren : bijna verzopen

De TV flop van 2016 is nu al een feit. Het spelprogramma Zeesterren met een zeer laag amusements waarde heeft gisteravond fors moeten inleveren op de kijkcijfers.  In totaal keken er 896.000 mensen naar het tv-programma. Dat zijn er ruim 200.000 minder dan de eerste uitzending.  Hiermee eindigt het spelprogramma op de dertiende plaats in  de kijkcijfer top 25. Afgelopen week voorspelde wij al dat de kijkcijfers van Zeesterren onder het miljoen zouden duiken.

Met nog twee uitzendingen te gaan is het eerste seizoen van Zeesterren alweer afgelopen. In elk geval kunnen wij met bijna 100 procent zekerheid melden dat er geen tweede seizoen gemaakt zal worden van Zeesterren. 

Mede dankzij het slecht bekeken spelprogramma Zeesterren had RTL 4 moeite om publiek te vinden voor de maandagavond. Het nieuwe seizoen van RTL Late Night kon slechts 742.000 kijkers boeien. Met 743.000 kijkers deed Eva Jinek het net iets beter.

Met programma’s zoals Spoorloos (1.917.000) en Dokter Deen (1.446.000) deed NPO 1  het in elk geval een heel stuk beter dan concurrent RTL 4.

 

Kijkcijfers zaterdag: Wie Is De Mol verliest kijkers

Kijkcijfers zaterdag 9 januari

Gisteravond keken er 1.895.000 mensen naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van All You Need Is Love. Het tv-programma van Robert ten Brink vinden we terug op de tweede plaats in de Kijkcijfer Top 25. De nummer één van de zaterdagavond is het Acht Uur Journaal met ruim 2.1 miljoen kijkers.

Wie Is De Mol verliest kijkers

De tweede aflevering van Wie Is de Mol? moest het gisteravond met “slechts” 1.844.000 kijkers doen, en staat hiermee op de derde plaats. Afgelopen week opende Wie Is de Mol? nog met 2.1 miljoen kijkers ruim 300.000 kijkers meer dan gisteravond. Airen Mylene was de eerste afvaller van dit seizoen

Weet Ik Veel opent

Het nieuwe seizoen van spelprogramma Weet Ik Veel gepresenteerd door Linda de Mol was goed voor 1.7 miljoen kijkers en staat hiermee op de vierde plaats in de Kijkcijfer Dag Top 25. In dit spelprogramma testen drie Bekende Nederlanders hun kennis tegen 300 studenten in de studio en de mensen die thuis mee doen met de mobiele app.

Kijkcijfers Zeesterren : dat het programma maar snel verzuipt

Het nieuwe spelprogramma Zeesterren is maandagavond bij RTL 4 goed van start gegaan. Er keken 1,1 miljoen kijkers naar het twee uur durende spelprogramma en hiermee staat Zeesterren op de twaalfde plaats in de Kijkcijfer Top 25. Hiermee scoorde RTL 4 beter dan de voormalige CSI avond.

De grote winnaar van de maandagavond was NPO 1 met het acht uur journaal (2,6 miljoen),  Spoorloos (2,2 miljoen) , Radar (1,8 miljoen) en De Wereld Draait Door (1,7 miljoen).

Kijkcijfers Zeesterren

Wij verwachten dat de kijkcijfers van Zeesterren volgende week onder het miljoen zullen eindigen. Wij vragen ons ook echt af wat een dergelijk spelprogramma met een hoog SBS 6 gehalte bij RTL 4 doet.

Het is totaal niet grappig om te zien hoe tien Bekende Nederlanders domme spelletjes doen in het water. Dit hebben wij het verleden al genoeg gezien in spelprogramma’s zoals Sterrenslag en Wipe Out. 

 

Teleurstellende Kijkcijfers Wie Is de Mol aflevering 1

Wie is de Mol?

Gisteren keken er slechts 2,1 miljoen kijkers naar de eerste aflevering van Wie Is De Mol? waar niemand wat mee opschoot. Er hoefde op het einde namelijk niemand naar huis. Als kijker voelt dit dan toch als een teleurstelling. Hiermee vinden we het spelprogramma terug op de tweede plaats in de Kijkcijfer Top 25.

Kijkcijfers Wie Is De Mol

Gisteravond keken er ruim 300.000 kijkers minder dan de vorige twee seizoensopeners. Het spelprogramma is voor het eerst te zien op prime-time zaterdagavond. Hiermee wil het programma een jonger publiek benaderen, maar dit is ze nog niet gelukt aangezien heel wat kijkers kwijt zijn.

Nationale IQ Test 2016 ook teleurstellend

De Nationale IQ Test 2016 bij RTL4 staat met net iets meer dan 1 miljoen kijkers in de Kijkcijfer Top 10. De Nationale IQ Test 2016 werd live uitgezonden en mensen thuis konden meedoen met de Nationale IQ Test app. Alleen na ruim 1 uur vragen invullen crashte de app en had iedereen in feite voor niets meegedaan.

WK Darts

Ruim 1.5 miljoen mensen hebben Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen zien verliezen in de halve finales van het WK Darts in Londen. De Nederlanders leken tot grote hoogte te gaan stijgen in het WK, maar legden het toch af tegen hun tegenstanders, Gary Anderson en Adrian Lewis. De halve finales, uitgezonden op RTL 7, zijn met 1.554.000 kijkers goed voor een derde plek op de SKO-lijst.

MindMasters Live stopt na twee afleveringen

Zojuist is bekend gemaakt dat MindMasters live stopt na twee afleveringen. Dit maakte Peter Lubbers , directeur televisie , zaterdag bekend. MindMasters Live van SBS 6 kampte vanaf aflevering één al met zeer teleurstellende kijkcijfers. Gisteravond keken er zelfs minder dan een half miljoen naar MindMasters Live.

MindMasters Live stopt

“De kijker kon Mindmasters Live onvoldoende waarderen en het werd dan ook niet goed genoeg bekeken. Natuurlijk vinden wij dat enorm jammer, maar dit kan gebeuren: niet elk programma scoort.”

De directeur zag geen kans op verbetering. “Ondanks de nodige inhoudelijke verbeteringen bleef het teleurstellend en zien wij dit ook niet meer veranderen. Daarom hebben we besloten om hier niet mee door te gaan.”