Ruim vier jaar nadat Russell Brand in Amsterdam was voor zijn show Messiah Complex keert de Britse komiek terug met een nieuwe show RE:BIRTH. Om dat te promoten zit hij vanavond in de NPO 1-talkshow van Eva Jinek. Dat heeft de KRO-NCRV laten weten. Het wordt een divers gesprek, aldus de omroep. “Hij praat met Jinek over zijn nieuwe tour, de wilde periode van seks en drugs, het vaderschap en zijn eigentijdse kijk op het nieuws die hij deelt via het onlinekanaal The Trews.

Brand is in RE:BIRTH hard over zijn eigen (politieke) optredens. “De show wordt in zijn totaliteit geroemd om de zelfspot en grappen die de Brit maakt. In de media wordt hij ‘genadeloos en enorm grappig’ genoemd.

De flamboyante 42-jarige Engelsman speelde in talloze Hollywood films, waaronder Forgetting Sarah Marshall, Get Him to the Greek en Rock of Ages.

Ook zijn privéleven is volop in het nieuws. “Brand ontwikkelde in zijn late tienerjaren een persoonlijkheidsstoornis en raakte verslaafd aan crack en heroïne. Sinds 2002 gebruikt hij geen drugs meer en hij werkte mee aan documentaires en schreef een boek over zijn verslavingen.

Brand heeft zijn wilde tijd achter zich gelaten en woont in Londen, met vrouw Laura Gallacher en dochter Mabel. “Hij wil zich als comedian en activist bezighouden met wat hij zijn kind wil vertellen over de wereld waarin ze opgroeit.”

Ook te gast bij Jinek vanavond: de geroyeerde bestuursleden van Forum voor Democratie Arthur Legger en Gert Reedijk. Zij vertellen waarom de partij van Thierry Baudet een sekte zou zijn geworden.

En rechtbankverslaggever Saskia Belleman en voormalig advocaat van Willem HolleederJan-Hein Kuijpers, vertellen over de getuigenis van Holleeders zus Sonja in de rechtbank vandaag.

Jinek is om 23.00 uur te zien op NPO 1.

Bron: Mediacourant

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *