Rapper Boef maakte woensdagavond in Van Der Vorst Ziet Sterren geen geheim van zijn financiële situatie. Hij is over een paar maanden miljonair. Dat vertelde hij in de uitzending op RTL 4. Zijn financiën kwamen aan bod toen hij aan Peter van der Vorst een award voor 100 miljoen streams liet zien. “Je krijgt per 1 miljoen streams betaald. Dat is een aardig bedraggie. En dat maal honderd, ja“, aldus Boef. Daarop vroeg Van der Vorst aan de rapper: “Ben je inmiddels miljonair?

Boef gaf trots antwoord op die vraag. “Ho ho ho. Ik heb gezegd: ‘Zodra ik miljonair word, wordt er gefeest.’ Dus ik denk dat we binnen nu en een kleine twee, drie maanden wel kunnen feesten ja. ”

Van al dat geld heeft Boef onder meer een hele mooie auto gekocht. Daar wordt hij soms in aangehouden. Vindt hij dat racistisch? “Nee en ja. Als ik gewoon eerlijk ben: het klopt ook meestal niet dat een jongen zoals hoe ik eruit zie, zo jong, in een auto van 120 of 130 duizend euro rijd.

De rapper werd vorig jaar bekend als treitervlogger. Daar kwam hij verantwoording over afleggen in RTL Late Night, waar hij werd afgemaakt door minister Hennis en Rick Nieman. Nu blikt hij terug: “Ik ben zonder coaching – toen zat ik nog niet bij Ali – gebeld van: ‘Wil je naar Late Night?’ Dat was mijn eerste keer ooit op tv. Toch zei ik: ‘Ik ga.’ Ik ben niet bang om te gaan. Om mijn probleem uit te leggen.

Het tv-optreden was uiteindelijk prima, vindt Boef. “Ik wast dat ik daar moest zitten, ook voor mezelf. Om te laten zien wie ik ben en dat ik niet een of ander kutmarokkaantje of een treitervlogger of wat dan ook ben. Toen ik dat ben gaan beseffen, ben ik ook echt aan mezelf gaan werken. De mensen om me heen weten ook dat het niet gespeeld is. Het is niet zo van: o, nu ben je ineens een goede jongen. Ik heb ook fans die weer de oude Boef willen die de politie lastig valt enzo.

Voordat Boef treitervlogger was, was hij crimineel. Zijn laatste veroordeling was voor een overval. “Ja, daar ben ik uiteindelijk voor veroordeeld. Het heet diefstal met geweld, dat is wat netter. Nu denk ik: ben ik echt zo dom geweest om voor een paar duizend euro zulke risico’s te nemen.

In totaal heeft Boef twee jaar in de bak gezeten. “Ik heb op mijn achttiende voor een ander delict achttien maanden celstraf gehad. Dat was voor een afpersdelict. Het klinkt allemaal heel eng, maar het was gewoon: je leent geld aan iemand, krijgt het niet terug en uiteindelijk is het mis gegaan.”

Waar Van der Vorst vorig jaar in RTL Boulevard nog heel kritisch was over Boef, vindt hij het nu een toffe peer. “Je bent in elk geval niet het klootzakje wat ik een jaar geleden nog dacht. Het is gelukt: het imago is gekanteld. Van klootzakje tot knuffel-algerijn.

Bron: Mediacourant

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *