De cast van de NPO 1-show De Beste Zangers van Nederland met Jan Smit bestaat te veel uit artiesten die niet genoeg hits hebben om hoofdgast te zijn. Dat vindt tv-recensent Angela de Jong, schrijft ze vandaag in het AD. In De Beste Zangers staat elke week een artiest centraal, die met zijn of haar eigen liedjes wordt toegezongen door collega’s. De hoofdgast in de seizoensopener was The Voice-winnaar Maan de Steenwinkel, maar zij heeft helemaal nooit een hit gescoord.

Daarom zong Dennie Christian bijvoorbeeld het liedje Als Er Nooit Meer Een Morgen Zou Zijn van Marco Borsato. “Als eerbetoon aan Maan, omdat ze dat als 3-jarige op vakantie in Italië zo’n mooi nummer vond in de auto bij papa en mama.

De Jong vraagt zich af wie ze bij Avrotros tegenwoordig allemaal onder het stempel ‘beste zangers van Nederland’ scharen. “Maan? Brace? Tommie Christiaan? Werkelijk? Verdienen die nu al die prestigieuze titel?

Moeten zij niet op z’n minst eerst een paar hits scoren, zodat de rest van de deelnemers kan kiezen uit een lijstje nummers die wij kijkers ook automatisch koppelen aan zo’n artiest?

Hoewel ze het verder ook nog eens een klef, suikerzoet programma vindt, kijkt ze toch graag. “Omdat ik er elk jaar weer op slag door in een lome zomeravondstemming kom.

De AD-column Zangers van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Bron: Mediacourant

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *